Forside       Om kroen        Menukort        Ekspedition       Pladesamlingen      Find os       Events           Etnografier      Kælderbaren


Om Kroen

Forestil dig at spise rijstaffel og lytte til Duke Ellington, mens du sidder i en eksotisk hule, der er fyldt op med alskens mystiske effekter fra hele verden.

Rijstaffel er et hollandsk måltid af indonesisk oprindelse. Ole Reimann, der deltog i Galathea-ekspeditionen 1950-52 som værnepligtig havde opskriften med hjem, og startede kroen i 1953 med sin bror Jørgen.

Siden har rijstaflet været kroens specialitet og serveres med tilbehør af mange krydderier, frugt og grønt til en karryret af svinekød som basis. Rijstaflet har efterhånden opnået kultagtig status og mange af vores gæster kommer igen og igen for at nyde denne ret.

Bortset fra Rijstaflet er køkkenet dansk, og menukortet tæller flere klassikere som mørbradbøf, fransk/engelsk bøf etc.

Stemningen er huleagtig med etnografika: Udriggerkano fra Stillehavet i loftet, ægte tæpper på gulve, bambusbar, dyreskind og mange afrikanske masker.

Desuden er kroen krydret med en af Københavns helt store samlinger af jazzplader. Alt sammen er med til at give dig en anderledes oplevelse, som at dumpe ned i en tidslomme og bevæge sig rundt i en drøm.







Det skriver aviserne om os:

Politiken
Anmeldelse af Adam Price 1. oktober 2004.

Klik her for se anmeldelsen i PDF format.

Galathea Kroen - Rådhusstræde 9 - 1466 Kbh. K - tlf. 33 11 66 27