Forside       Om kroen        Menukort        Ekspedition       Pladesamlingen      Find os       Events            Etnografier      Kælderbaren


Events

På Galathea Kroen kan du opleve alle former for kulturelle events. Vi har live musik koncerter, foredrag, kulninariske arrangementer og meget mere.

Fælles for alle arrangementer er, at standarden er høj uden at det behøver at koste en formue. Ja, faktisk er de fleste events gratis.

Her kan du læse mere om kommende events og se om der er entré. Så hold øje med denne side, så er du på forkant med begivenhederne.Mandag d. 6. juli 2015

Live musik kl. 22

Aske Jacobi kvartet

Stjerneguitaristen Aske Jacoby og venner er denne sommers "husorkester". Efter den særdeles succesrige koncert på Galetha Kroen for et par måneder siden, er det nemlig gået stærk.

Kroens stampublikum "krævede" straks et genhør med den fænomenale guitarist og sanger. Og søreme om ikke der nu er mulighed for alle gode gang 3, at opleve endnu en musiskalsk og intim koncertaften. Vi får aldrig nok.

Guitaristen, sangskriveren, sangeren og produceren Aske Jacoby har medvirket på over 300 plader og har spillet fast i mange år med bl.a. C.V. Jørgensen, Thomas Helmig, News, Danseorkestret, Sanne Salomonsen, Billy Cross. Gå ikke glip af denne unikke mulighed.

Besætning: Aske Jacoby (gui.voc), Rune Funch (gui), Jacop Høyer (dr), Daniel Franck (b)

- gratis adgang


Mandag d. 7. juli 2015

Live musik kl. 22

Ladies Sing the Blues

Ladies Sing the Blues byder på en groovy cocktail, both shaken and stirred: ...blues with a twist of soul, jazz & rollin’ honky tonk. 3 powerfulde kvinder der går efter glimtet i øjet & det hjertenære.

De bakkes op af 3 fantastiske musikere som råswinger r.... ud af bukserne!

De tre powergirls går lige i kødet på publikum med nerve, humor, fantasi og elegance. Med tre solister, flot garneret af de andres vokalharmonier, serveres et nærmest Harlem- agtigt scene og gulvshow med et omhyggeligt udvalgt repertoire af groovy jazz, soul, & blues klassikere og egne sange. Altid i uforudsigelige og smagfulde arrangementer."

Ladies Sing The Blues er:

Ane Kramme Abildtoft, Lea Thorlann & Lene Strøyer: vokaler Stuart Goodstein: Keyboard/Piano, André Sørensen: Bas, Gert Smedegaard: Trommer- gratis adgang


Torsdag d. 5. marts 2015

Live musik kl. 22

Mortens aften (Ærø, Nulle & Munch)

Musikensemblet Mortens Aften spiller et varieret repetoire af italiensk filmmusik og svenske folkeviser.

Besætning: Nulle(cl), Fessor(trb), Jakob Munck(tuba), Morten Ærø(dr)

- gratis adgang


Lørdag d. 7. marts 2015

Live musik kl. 22

/ AFLYST /

Tom Waits & the piano

Som en hyldest til Tom Waits kan du denne aften opleve Anders Stentoft & Eik Skibdal Schwarz i en intimkoncert, hvor de vil fremføre en bred vifte af sange fra mesterens hånd.

Denne aften vil sangen og klaveret være i centrum, selvom de fleste nok vil kende disse herrer fra die Reperbahn.

Tom Waits musik og tekster bærer tydeligt præg af hans dedikation til den skæve side af livet,
hvor barfluer og vagabonder på den forkerte side af loven går hånd i hånd med kærlighedsknuste forstadsmænd, som med ét tabte deres hjerte til en luder i Minneapolis. Her er fortællingen om kvinden som har været gift så mange gange, at hendes ansigt er fyldt med rismærker og, at selv Thomas Jefferson kan være "On the Nickel"

Kom med til en intim fortælling om livet når det viser sig fra sine mest skæve sider og vinkler.

Besætning
Anders Stentoft (vokal), Eik Skibdal Schwarz (piano)

- gratis adgang


Torsdag d. 11 & 18. december 2014

Live varieté kl. 21

Galathea Kroens varieté

Varm dig med ekstra levende lys i mørket!
Kom til de spraglede varitéer i Galatheakroen. De starter udenfor kl.21, og lokker dig ind til krydrede eventyr, musikalske og gakkede karakterer. Genrene er mangfoldige og miksede, ilddans, historiefortælling, verdensmusik.....ingen forventede det, men alt kan ske! Ganske gratis.- gratis adgang

c Svigermors Drøm er en barbershopkvartet, hvilket vil sige, at det er fire herrer, der synger deres hjerte ud iført seler (altså herrerne - ikke hjerterne).

De synger både gamle barbershop-favoritter fra 20'ernes Amerika, men har dog også en forkærlighed for Kaj Normann Andersen og andres tonefilmssange fra 50'ernes Danmark.

Aftenen byder derfor på sange som "Yes, Sir, That's My Baby", "Story of the Rose", men også "Lille Du", "Susanne, Birgitte og Hanne" og "Mandalay".

- gratis adgang


Tirsdag d. 8. juli 2014

Live variete kl. 21

Signe Graulund og Benjamin Aggerbæk

Event og eventyrlige fænomener. Skeletter og himmelsk musik. Kom til en gratis aften med alverdens stjernekunstnere. Varieteen swinger i aftenlyset og griber hviskende tusmørkeskygger. Kom bare og tag grinet med!

- gratis adgang


Tirsdag d. 22. maj 2014

Live musik kl. 21.30-23.30

Frode Veddinge

Den legendariske visesanger Frrode Veddinge gir koncert på Galatheakroen denne aften. Han er blandt andet kendt for den udødelige "afholdsvisen". Der er lagt op til en herlig aften med deja vu fra glade dage på Pilegården.

- gratis adgang


Tirsdag d. 15. maj 2014

Live musik kl. 21.30-22.00

Kristian Marstal solopiano

Pianisten Kristian Marstal, studerende på Rytmisk Musikkonservatorium, giver denne aften en solokoncert under overskriften "Film uden billeder".

Musikken bliver en blanding af kompositioner og mere friere improvisationer der alle skal sende lytteren ud på en visuel rejse og stimulere den imaginære forestillingsevne til både at søge ud i verden og ind i sig selv.

Det bliver tilstand frem for forløb.Besætning
Gunni Torp (har), Simon Hebeltoft Hansen (gui)

- gratis adgang


Tirsdag d. 14. maj 2014

Live jazz kl. 22

Carsten Dahl trio

Denne aften lægger en af Danmarks flittigste pianister Cartsen Dahl vejen forbi Galathea Kroen.

Carsten Dahl er blandt andet kendt for en lang række spændende musik konstellationer, ikke mindst sit samarbejde med Thomas Blachman og lennert Ginman i trioen GinmanBlackmanDahl.

Herudover har Cartsen Dahl modtaget en lang række fornemme priser som fx "Årets bedste album 2012, JazzSpecial", "Årets bedste album 2012, JazzSpecial" og "Ben Webster Prisen 1997".

Med sig denne aften har han den svenske bassist Daniel Franck og trommeslageren Jacob Højer.Besætning
Carsten Dahl (p) Daniel Franck (b) og Jakob Højer (tr)

- gratis adgang


Tirsdag d. 6. maj 2014

Live jazz kl. 22

Gunni Torp

Gunni Torp har rødder i Balkan, blues og folkemusik. På harmonika fremfører hun sine bramfri dansksprogede sange. Denne aften med assistance af sanger og guitarist Simon Hebeltoft Hansen.
Besætning
Gunni Torp (har), Simon Hebeltoft Hansen (gui)

- gratis adgang


Torsdag d. 24. april 2014

Live musik kl. 21.30

Spicy Duo
Lea Thorlann & Lasse Storgård

Spicy duo sætter krydderi til nogle af de gode gamle sange og nogle helt spritnye.
Besætning
Lea Thorlann (voc) og Lasse Storgård (p)

- gratis adgang


Tirsdag d. 18. februar 2014

Live jazz kl. 22

FRANCESCO CIGNA TRIO

Den Sicilianske guitarist Francesco Cigna har gjort sig bemærket for sin passion for den klassiske jazzguitar tradition. Hans dybe, varme tone er som smør for øregangene og hans fine fornemmelse for at fremelske smukke swingende fraser på sin guitar er helt unik.

Nu kan du Opleve den pladeaktuelle, anmelderroste Francesca Cigna på Galathea kroen i en klassisk jazz trio konstellation.
Besætning
F.C: Guitar, Craig Earle (CAN): Bass, Tony Cigna (IT): Trommer

- gratis adgang


Onsdag d. 5. februar 2014

Live jazz kl. 22

TRIOJAZZ

Vi er stolte af igen at kunne byde velkommen til den erfarne svenske tenorsaxofonist Karl-Martin Almkvist, som gæstede Galathea Kroen i december sidste år. Denne gang med en trio bestående af altid svingende Frands Rifbjerg på trommer, samt landsmanden Daniel Franck på bas.
Besætning
Karl Martin Almkvist (tenorsax), Daniel Franck (bas), Frands Rifbjerg (trommer)

- gratis adgang


Torsdag d. 16. januar 2014

Live optræden kl. 21

Varieté ved Signe Gravlund Thomsen

Vi inviterer til en uforudsigelig improviseret variete med eventyrlige fortællinger, uforglemmelig musik, ilddans og karismatiske overraskelser. En bunke gavmilde optrædende kunstnere mødes og sætter fut i en januarmørk time, ganske gratis.
Besætning
Signe Gravlund Thomsen med gæster

- gratis adgang


Onsdag d. 18. december 2013

Live musik kl. 22

Højer & Hess

Vi er stolte af at kunne præsentere en særdeles spændende konstellation på den danske jazz musik scene, i form af denne til eventen sammensatte kvintet.

Samarbejdet mellem Højer, Hess og Franck er blandt andet kendt som den super svingende og solide rytmegruppe for sangerinden Caroline Henderson.

Men denne aften er det talentfulde Nikolaj Rathje der står for vokalen. Og bandet har været en tur over sundet for at fuldende kvinteten med den erfarne svenske tenorsaxofonist Karl-Martin Almkvist, som er et særdeles velbeskrevet blad. Almkvist har blandt andet spillet med jazzens helt store profiler som den amerikanske verdenklasse guitarist Pat Metheny.
Besætning
Jakop Højer (dr), Nikolaj Hess (p), Daniel Franck (b), Nikolaj Rathje (voc), Karl-Martin Almkvist (ts)

- gratis adgang


Torsdag d. 14. november 2013

Live musik kl. 22

Søren Hawk Høg

Galathea Kroens stamgæster kan bevidne, at en aften med Hawk er en garanti for solid, sej, blues, Soul og R&B. Ikke mindst når rytmeansvaret håndteres af den allestedsnærværende svenske mester-trommeslager, Niclas Compagnol. Med sig denne aften har de 2 herrer, bassisten David Rosenkilde.Besætning
Søren Høg (voc, gui), Niclas Campagnol (dr), David Rosenkilde (b)

- gratis adgang


Torsdag d. 11. juli 2013

Live musik kl. 22

JUNGLE BREED

Niclas Knudsen og Jungle Breed bringer Duke Ellington og Cab Caloway til live igen. Dog med hovedvægt på de rytmiske elementer og i en noget modernistisk fortolkning, som ville gøre Jimi Hendrix grøn af misundelse.

Med andre ord en perfekt coctail - midt i en tid med jazz festival i København. Der er gratis entré, så mød op i god tid, eller bestil bord til spisning.Besætning
Niclas Knudsen (g) Mads Andersen (dr) og Jacop Munck (ventilbasun og følehorn)

- gratis adgang


Onsdag d. 10. juli 2013

Live musik kl. 21

Cabaret-jazz aften

10. juli byder Galatheakroen på en eventyrlig cabaret-jazzet aften. Fra kl. 21 starter et misk mask af numre og krydrede løjer: musik, ilddans og levende masker. Genial magi og gale indslag til den glade sommernat.

Arrangør: Benjamin Agebæk, Signe Thomsen og Galatheakroen.- gratis adgang


Tirsdag d. 9. juli 2013

Live musik kl. 22

HAWK

Denne aften byder på et gensyn med selveste Søren Høg, bedre kendt som HAWK. Søren er en gammel kending på Galathea Kroen og en sikker garanti for en verdens klasse singer songwriter aften.

Med sig i bagagen har Søren Høgh en række succesfulde udgivelse af CD'ere med kendte danske og internationale musikere, samt en lang række live optræderne i ind- og udland, blandt andet med selveste Delbert McClinton.

Free entry - Be there!Besætning
Søren "Hawk" Høg (g,voc)

- gratis adgang


Tirsdag d. 4. december 2012

Live musik kl. 22

Ulrik Spang-Hanssen & Absolute Organ

Absolute Organ spiller soujazz med kraftig inspiration fra 60’erne og 70’erne, som man f.eks kender den fra Jimmy Smith’s og de andre store orgelkoryfæer fra dengang. Dog uden  på nogen måde at være en kopi af disse. Denne aften tør vi godt udstede garanti for at det storsvinger.Besætning
Ulrik Spang-hanssen (Hammondorgel), Karsten Aalholm (gui), Hans Mydtskov (s), Anders Senderovits (dr)

- gratis adgang


Torsdag d. 12. juli 2012

Jazzfestival kl. 22-24

Niclas Knudsens kvartet

Niclas Knudsen (gui) har bevæget sig indenfor stort set alle genrer, siden sin start som professionel musiker i 1992. Han har indspillet CD'ere er med mange af jazzens tunge drenge, blandt andre Ray Anderson, John Tchicai og Adam Nussbaum.

Niclas Knudsens musikerkarriere omfatter en lang række spændende projekter, fx.Science Fiction Quarte, "Out To Lunch", de to solo CD'ere "Human Beat Boxer" og "Human Beat Boxer - Second Stroke", rockbandet Vildnis, kultgruppen Ibrahim Electric, samt jazz-showgruppen "Fra De Varme Lande".

Ved denne koncert på Galathea Kroen leddsages han af en spændende konstellation, der ved første øjekast minder om en traditional bebop jazz kvartet. Men med valget af Mahtias Heise på mundharmonika i stedet for en pianospiller, fortsætter Knudsen som evige søgen efter at kombinere det ukendte med det rodfæstede og bundsolide. Alt i alt er der derfor lagt op til en aften i jazzfestivalens tegn, krydret med uforudsigelighedens vingesys.

Det er gratis entré, så vi anbefaler at bestille bord til spisning senest kl. 20, hvis du vil være sikker på at sidde godt.Besætning
Niels Dahl (bas), Mathias Heise (mundharmonika) Matias Andreasen (trommer).

- gratis adgang


Lørdag d. 21. april 2012

Live cabaret i Kælderbaren

Fallen Angel Cabaret

Her kan du opleve Fallen Angel Cabaret. En spændende og anderledes cabaret. Kælderbaren fejrer de varmere tider med nye påhit og vidunderligt underholdende elementer. Denne aften prøver "fallen angel cabaret" (made by Halla, Signe og Katrine) for første gang at finde deres publikum. Det bliver vildt og galt, en aften med brækkede vinger og stearinlys bag tunge hemmelige gardiner Velkommen hvem der tør og bør falde i. Kig forbi...Besætning
Halle, Signe & Katrine

- gratis adgang


Tirsdag d. 24. april 2012

Live musik kl. 22

Knudsen, Munck & Andersen

De herrer Knudsen Munck & Andersen lægger vejen forbi kroen, inden de drager videre til Oagadugo i Burkina Faso, hvor de skal spille til musikfestivalten. Der er som sædvanlig lagt op til en forrygende gang multimusik uden sidestykke.Besætning
Nicklas Knudsen (g), Jacon Munck (Sousafon) & Mads Andersen (tr), Per Møllehøj (gui)

- gratis adgang


Torsdag d. 19. januar 2012

Live musik kl. 22

Gemmer-Toivanen-Fryland Trio

Gemmer-Toivanen-Fryland Trio er en kreativ platform for pianist og komponistk Søren Gemmers egne kompositioner.

En klanglig bevidsthed, et nuanceret harmoniske sprog og kompositoriske principper, inspireret af den klassisk musik, forenes på fornemeste vis med en rytmisk prægnans og improviserende tilgang til stoffet.

Tapani Toivanen (FIN) er en velkendt musiker på den finske scene. Han har spillet utallige koncerter i grupper som Joona Toivanen Trio og Jazz & Fly Fishing, så det har givet genlyd, ikke alene i Norden, men også i resten af Europa.

En udpræget stærk musikalsk personlighed og et altid lyttende nærvær. Egenskaber han deler med gruppens trommeslager Andreas Fryland, som de fleste kender fra hans samarbejde med mange velkendte danske og udenlandske jazzmusikere.

Denne aften er der, foruden disse musikere, mulighed for at opleve Per Møllehøj, som med sin sirlige melodik og sit forbilledlige nærvær, gør sig mere og mere bemærket.Besætning
Søren Gemmer (piano), Tapani Toivanen (bas), Andreas Fryland (tr), Per Møllehøj (gui)

- gratis adgang


Tirsdag d. 6. december 2011

Live musik kl. 22

Ulrik Spang-Hansen & Absolute Organ

Absolute Organ spiller soujazz med kraftig inspiration fra 60’erne og 70’erne, som man f.eks kender den fra Jimmy Smith’s og de andre store orgelkoryfæer fra dengang. Dog uden  på nogen måde at være en kopi af disse. Denne aften tør vi godt udstede garanti for at det storsvinger.Besætning
Ulrik Spang-hanssen (Hammondorgel), Morten Nordal (gui), Hans Mydtskov (s), Anders Senderovits (dr)

- gratis adgang


Torsdag d. 3. november 2011

Live musik kl. 22

Møllehøj/Jensen/Fryland trio

De 3 navne udgør tilsammen en dynamisk moderne guitarjazz trio, som spiller egne kompositioner såvel som musik fra den amerikanske sangbog!Besætning
Per Møllehøj (gui), Henrik Jensen (b) og Andreas Fryland (dr)

- gratis adgang


Lørdag d. 5, 12, 19 og 26. november 2011

Event kl. 21

"Legeplads for kunstnere" i Kælderbaren

Kælderbaren kaster sig ud i et nyt eksperiment i form af ”Legeplads for kunstnere” 4 lørdage i træk fra d. 5. november, kl. 21.

Her er det muligt at eksponere sine talenter i en intim atmosfære.

Hvis du er musikalsk, har talegaver, er artistisk eller kan andre kunstneriske og kropslige finurligheder/umuligheder er du velkommen til at optræde (dog med hensyntagen til den begrænsede plads). PA-anlæg står til rådighed.

Den første del af aftenen er fastlagt, hvorefter den næste del er åben for spontane input. Henvendelse til Benjamin Aggerbæk: benjamin@woll.dk- gratis adgang


Tirsdag d. 22. november 2011

Live musik kl. 22

Jakob Park Trio

En aften med den unge nordjyske pianist Jakob Park og hans trio.

På sin CD »Tales From A Lost Poet« står han for samtlige kompositioner, arrangementer og engelsksprogede tekster. Og mon ikke der falder et par smagsprøver af fra denne CD i løbet af aftenen.

Jakob Parks sange er nuancerede og lyriske, og repræsenterer et velafbalanceret og melodiøst musikalsk univers i symbiose med bassisten Morten Ankarfeldt og den fremadstormende trommeslager Janus Templeton.Besætning
Jakob Park (p), Janus Templeton (dr), Morten Ankarfeldt (b)

- gratis adgang

Galathea Kroen - Rådhusstræde 9 - 1466 Kbh. K - tlf. 33 11 66 27